Priser

Guides, tips & nyheder

Tilbage til blog
Skrevet af Hans Poulsen

HVORFOR PAKMAN

Systemet startede egentlig som et internt værktøj hos billigEmballage.dk. Det var tiltænkt som værktøj til at holde styr på de mest basale funktioner til styring af værdikæden internt i viksomheden. Systemet blev konstant udviklet efter behov, og efterhånden som der kom flere medarbejdere til virksomheden, steg behovet også for større gennemsigtighed på forsendelserne. Man havde med andre ord brug for at alle medarbejdere kunne se oplysninger om en vare eller en ordre. Da virksomheden stod bag flere webshops, blev der også brug for at man kunne operere på tværs af lagre – både interne og eksterne lagre. Antallet af leverandører steg også, og for at kunne bevare overblikket og altid foretage de bedste indkøb, var gennemsigtighed i data vigtigt.

Alt i alt var der brug for et system som kunne hjælpe med at bringe orden i en ellers kaotisk verden af ordrer, dropshipordrer, flere tusinde kunder og rigtig mange varer.

 

Et værktøj der aldrig bliver færdigt
Systemet blev aldrig færdigudviklet, for der kom altid nye forespørgsler på nye funktioner. Efterhånden som de blev klogere på e-commerce, opstod der også ideer til, hvordan systemet kunne videreudvikles. På et tidspunkt blev det besluttet, at i stedet for at det hele kun blev udviklet til internt brug, så kunne man ligeså godt åbne op for at andre virksomheder kunne downloade programmet og få nytte af det. Derfor kom version 1 op til gratis download men som onPrem udgave.

Selvom systemet var helt gratis, så var der kun få virksomheder der downloadede programmet. Derfor blev det besluttet, at løsningen skulle være en Software as service (saas) cloudløsning i stedet. Der er rigtig meget funktionalitet i PAKMAN, og det tager lang tid at få et system af denne størrelse konverteret til web. Derfor blev det besluttet, at systemet frigives i mindre sprints.

I skrivende stund er vi på version 3 i cloudløsningen. I version 1 var eneste funktionalitet, at man kunne danne og udskrive en faktura. Sprint 2 var implementering af kunde- og produktmaster data. I version 3 har vi introduceret oprettelsen af salgsordrer samt muligheden for at integrere til webshopsystem.

Efterhånden som systemet videreudvikles, vil alt anden funktionalitet også blive tilgængelig som Cloudløsning, og vi forventer fortsat at release i slutningen af hver måned. Alt afhængig af hvor mange brugere vi har på systemet, kan det være, at vi kommer til at forlænge vores releases. Største prioritet er nemlig at sikre en stabil drift for vores nuværende brugere.

 

Integration til webshops

Vi har også planer om, at vi skal have alle andre shopsystemer implementeret med plug and play integrationer, ligesom vi allerede har med smartweb.

Dette vil blive udviklet i takt med det kundebehov, for de forskellige shopsystemer, vi møder efterhånden som systemet rulles ud.