Priser

Guides, tips & nyheder

Tilbage til blog
Skrevet af Hans Poulsen

20 ÅR MED DANKORTET PÅ INTERNETTET

Selv om dankortet kan fejre 35 års jubilæum i Danmark, så er det faktisk kun 20 år siden, at dankortet for første gang blev brugt på nettet. I USA blev det i 1994 muligt at handle på nettet. I Danmark var det muligt med dankort fra 1999, og dermed har nethandel med dankortet netop nu 20 års jubilæum.

I Danmark blev den første handel på nettet, med dankort, gennemført af Peter Max, der var administrerende direktør hos PBS. Købet var en buket

blomster, fra interflora, som han fik leveret til Pia Gjellerup, der på daværende tidspunkt var erhvervsminister.

Vi har ikke kunnet finde info omkring den første handel på nettet i USA. Men eftersom at Amazon startede deres virksomhed i 1994, så kunne man nemt forestille sig at en del af de første dollars på nettet løb igennem til Amazon.

Man kan forundres over, at det i virkeligheden ikke er mere end 20-25 år siden, at internethandelen startede, når man ser på hvor meget internethandlen fylder i vores dagligdag og liv. Spørgsmålet er så, hvor langt og hvorhen de næste 20-25 år bringer os i handel på nettet.

Ifølge Dansk Erhverv købte vi varer og yderlser for 142 milliarder i 2018. Desværre blev de 47 milliarder lagt hos udenlandske virksomheder, hvilket svarer til en tredjedel. Herfra glæder vi os til at følge tallene, og se hvordan det hele udvikler sig over de næste 20-25 år.